Hirdetés
. Hirdetés

Online bankolási tanfolyam

|

A Kaspersky Lab interaktív programjában az online csalások kivédését tanítja.

Hirdetés

A Kaspersky Lab Egydolláros lecke névre hallgató kezdeményezése segít eligazodni a felhasználóknak a gyakori online bankolási veszélyek között és megmutatja számukra, hogy hogyan védjék meg a pénzüket bármilyen szituációban.

Hirdetés

Ugyanis az online pénzügyi csalások egyre nagyobb veszélyt jelentenek: a B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint a vizsgált 12 hónapos időszak alatt a válaszadók 43 százaléka tapasztalt olyan támadást, amely kifejezetten a pénzügyi adatok megszerzésére irányult. Még aggasztóbb a tény, hogy az online banki csalások károsultjainak 44 százaléka egyáltalán nem tudta visszaszerezni a pénzét.

A felhasználók hajlamosak rá, hogy alábecsüljék, mekkora veszélynek vannak kitéve az online tranzakciók során. Nehéz megragadni az online fizetési folyamat részleteit, és azokat a különböző veszélyforrásokat, amelyek eközben a felhasználókra leselkednek. Mindegy, hogy egy dollárról van szó, vagy több ezerről, az út mindig ugyanaz, és a felhasználóknak tudatában kell lenniük annak, hogy milyen bajok történhetnek, amikor a laptopjuk, táblagépük vagy a telefonjuk használatával utalnak pénzt.

Az Egydolláros lecke három tréning modult tartalmaz. Mindegyik egyetlen dollár virtuális útját követi nyomon, ahogy végigutazik az online tér végtelenségén át az úticéljáig, bankszervereken keresztül, miközben többek között olyan akadályokba ütközik, mint az adathalászat, trójai programok és közbeékelődéses támadások. A veszélyeket életszerűen ábrázolják, csakúgy, mint a “hősöket”, akik segítik a dollárt abban, hogy biztonságban eljusson a céljáig.

Minden epizódban leírást találunk az adott veszélyforrásról, a legfrissebb adatokkal alátámasztva. Ezek az adatok olyan vezető forrásokból érkeznek, mint például a Kaspersky Lab saját szakértőinek kutatásai.

“Az online bankolás és fizetés ma már szinte közhely, hiszen emberek milliói fizetnek ilyen módon számlákat, adakoznak, vagy vásárolnak a világhálón. Sokan nincsenek tudatában azoknak a veszélyeknek, amelyeknek ki van téve ilyenkor a pénzük, és emiatt túl lazán kezelik az online tranzakcióikat. Azért készítettük ezeket az interaktív leckéket, hogy segítsünk az embereknek abban, hogy jobban megértsék a veszélyeket és nagyobb felelősséggel kezeljék a pénzügyeiket. Hiszünk abban, hogy a figyelmeztetés egyúttal felkészülést is jelent.” - mondta Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketingigazgatója.

 

Az epizódokat ötletesen tervezték meg, és különböző grafikai megoldásokkal színesítették, valamint olyan tartalommal, amely a csalók különböző trükkjeit és módszereit mutatja be, amivel pénzt és banki adatokat lophatnak el. Mindenki, aki elvégzi a három modult, a Kaspersky Total Security — multi-device három hónapos próbaverzióját kapja jutalmul.

Ha többet szeretne megtudni az online bankolás veszélyeiről, és részesülni a Kaspersky Total Security — multi-device ingyenes verziójában, akkor látogasson el erre a weboldalra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.