Hirdetés
. Hirdetés

Online pornót nézegetők veszélyben

|

Több népszerű webkamerás pornóoldal látogatóinak és szolgáltatóinak adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe, mivel az információkat tartalmazó adatbázis védtelen volt.

Hirdetés

Hirdetés

Az egy barcelonai cég által üzemeltetett oldalak legtöbb felhasználója spanyolországi és európai lakos.

A több hétre jelszavas védelem nélkül marad adatbázis több hónapra visszamenőleg tartalmazta az oldalakon végrehajtott műveletek naplózását. Meg lehetett tudni belőle többek között a felhasználóneveket, egyes esetekben az e-mail- és IP-címeket, azt, hogy a látogatók honnan jelentkeztek be, valamint a lefolytatott chatelések tartalmát. A naplók tartalmazták a kudarcot vallott bejelentkezési kísérleteket, melyeknél a felhasználóneveket és jelszavakat titkosítás nélkül tárolták.

Az adatokból meg lehetett tudni, hogy miket néztek meg a felhasználók, így kideríthető volt szexuális irányultságuk. Az adatbázis hozzáférhetőségét időközben megszüntették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.