Hirdetés
. Hirdetés

Össztűz zúdul az Androidra!

|

Tavalyhoz képest majdnem másfélszeresére nőtt a Google mobil operációs rendszerét célozó kártékony kódok száma.

Hirdetés

Hirdetés

2018. harmadik negyedévének végéig mintegy 3,2 millió Android vírusmintát azonosított a G DATA kutatócsapata, ami negyven százalékos növekedést jelent 2017. hasonló időszakához képest.

A kiberbűnözők a jelek szerint egyre inkább a mobilok, azon belül is az androidos eszközök felé fordulnak. Ennek oka az, hogy tízből nyolc felhasználónak ilyen mobilja van, mert általában ez az olcsóbb.

A kutatók naponta átlag 11700 új androidos vírust fedeztek fel, vagyis a fenyegetés drámain nőtt tavalyhoz képest. Ráadásul miközben a vírusveszély fokozódik, és sorra jelennek meg az egyre újabb és fejlettebb kártevők, az androidos mobilok nagy része könnyen sebezhető, mert az operációs rendszer elavult változatát futtatja.

A Google most arra igyekszik rávenni az androidos gyártókat, hogy az első évben juttassanak el eszközeikre legalább négy Google biztonsági frissítést, és a második évben is gondoskodjanak a rendszeres frissítésről. Ez a megállapodás azonban csak a 2018. január 31. után piacra dobott mobilokra vonatkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.