Hirdetés
. Hirdetés

Öt év börtön webkamerás kukkolásért

|

Két dél-koreai férfi 1600 szállodai vendégről közvetített élő adást az internetre.

Hirdetés

Hirdetés

Dél-Koreában letartóztattak két férfit, akik 1600 szállóvendégről streameltek kémkamerás felvételeket a webre. A gyanúsítottak apró kamerákat helyeztek el a szállodai szobákban, és webhelyükön előfizetési díjért engedélyeztek hozzáférést a videókhoz.

A távol-keleti országban járványszerűen terjed a "molka" nevű jelenség, amely abból áll, hogy nőket filmeznek titokban a mosdókban, öltözőkben, sőt, olykor saját otthonaikban. 2012-ben még csak 1353 ilyen esetet tartottak nyilván, tavaly nyáron már 6470-re emelkedett ez a szám.

A legújabb ügy áldozatai között nagyjából ugyanannyi a férfi, mint a nő. A gyanúsítottak kameráikat tíz város harminc hoteljében telepítették tavaly november és idén március között. Webhelyüknek négyezer látogatója volt: harminc másodpercet ingyen nézhettek, a további élvezetekért 44,95 dollárt kellett fizetni.

A fizetős szolgáltatást közel százan vették igénybe, és a gyanúsítottak összesen 6200 dollárt kerestek vele. Ha elítélik őket, mintegy 26500 dolláros pénzbüntetés és öt év börtön vár rájuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.