Hirdetés
. Hirdetés

Öt másodperc alatt kifoszt bennünket egy androidos vírus

|

A frissen felfedezett trójai a PayPal számlánkról emeli le a pénzt. Emellett más bejelentkezési adatokat is ellop.

Hirdetés

Hirdetés

Az ESET kutatói egy olyan androidos trójait azonosítottak, amely a kétfaktoros hitelesítéssel védett PayPal számlákról is képes pénzt leemelni. A kártékony kód egy telepélettartamot optimalizáló appban rejtőzik, amelyet a nem hivatalos alkalmazásáruházakból lehet letölteni.

A digitális kártevő a Google Play, a WhatsApp, a Skype, a Viber, a Gmail és különböző bankoló appok felületére teríti saját felületét, hogy bankkártya adatokat és jelszavakat lopjon.

Emellett arra is megpróbálja rávenni az áldozatot, hogy egy rosszindulatú Accessibility szolgáltatást aktiváljon. Ez a szolgáltatás arra kéri a felhasználót, hogy indítsa el a PayPal appot, majd a bejelentkezés után automatikusan pénzátutalásokat indít el a bűnözők számlájára.

A rosszindulatú Android szolgáltatás a PayPal app minden megnyitásakor elindul, és megpróbál pénzt leemelni tőlünk.

Az ESET kutatói szerint a trójai arra is alkalmas, hogy hozzáférjen az SMS-ekhez, a kapcsolatokhoz és a telepített appok listjához, hívásokat küldjön és fogadjon, és appokat telepítsen, illetve indítson el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.