Hirdetés
. Hirdetés

Pajzs az adatvagyon védelméhez

|

A nagyvállalatok többsége tisztában van azzal, hogy adatvagyonának védelmét nem bízhatja pusztán IT-biztonsági eszközökre, ahhoz megfelelő szabályokat, folyamatokat is be kell vezetnie. Ezek rendszeres felülvizsgálata és frissítése azonban még korántsem elterjedt gyakorlat, így a pajzson rések támadhatnak - amelyek felderítésében és megszüntetésében az Arlel magyar leányvállalata segít.(x)

Hirdetés

Az Arlel Informatika Kft., amely az év elején, angol tulajdonosi háttérrel alakult, az Arlel International Data Security Ltd. hazai leányvállalataként információbiztonsági szolgáltatásokat kínál, és több szállító – az izraeli Enforcive, a spanyol Tango és a belga Vision – hazai képviseletét is ellátja. A kft. a piac viszonylag új szereplője, hatfős szakembergárdája azonban sokéves tapasztalattal rendelkezik, amelyet az IT-biztonsági megoldások hazai és külföldi implementálása során épített ki.

Hirdetés

– Ügyfeleinket átvilágítással és tanácsadással segítjük hozzá a szilárd védelmet adó információbiztonsági megoldások alkalmazásához – mondta Endrődi Csilla, az Arlel Informatika Kft. ügyvezető igazgatója. – A vírusvédők és tűzfalak használata ma már kézenfekvő, az IT-biztonság első védvonalát képezi, azonban a fenyegetések sokkal összetettebbek annál, semhogy a szervezetek ezen eszközökkel minden veszélyt elháríthatnának, minden kockázatot kiszűrhetnének.

Adatvagyonuk biztonságát olyan kívülről érkező, vagy éppen házon belülről induló támadások is veszélyeztetik, amelyek észleléséhez és kivédéséhez kifinomultabb eszközök és folyamatok szükségesek. Portfóliónkban ezért olyan speciális eszközök is helyet kaptak, hogy csupán egyetlen példát említsek, mint az angol IntelliQ megoldása, amely a kereskedelemben használatos POS-terminálok, pénztárgépek adatait elemezi, és figyelmeztet az alkalmazottak által elkövetett csalásra utaló, gyanús tranzakciókra.

A cég tanácsadói az üzleti oldalt, a vezetést is bevonják az információbiztonság erősítését célzó törekvésekbe, például a megfelelő szabályzatok létrehozásában, folyamatok kialakításában, az adatvagyon védelmében bevált gyakorlat meghonosításában is segítve a szervezeteket.

Az új törvényi szabályozás előírja a nagyvállalatoknak, hogy információbiztonsági szakembereket alkalmazzanak, ezért az Arlel Informatika Kft. az új szerepkört betöltő szakemberek képzésében is szerepet vállal. A cég emellett annak a speciális technológiára épülő keretrendszernek is jogtulajdonosa, amely egyes szervezeteket a Széchenyi-kártya rendszeréhez csatlakoztat, így a szoftver igény szerinti továbbfejlesztésével is foglalkozik.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.