Hirdetés
. Hirdetés

Rendőrkézen a Blackhole fejlesztője

|

Oroszországban elfogták az egyik legismertebb internetes kémprogram, a Blackhole fő fejlesztőjét.

Hirdetés

Bár az orosz rendőrség nem nyilatkozott az ügyben a nyomozáshoz közel álló, névtelenségbe burkolózó volt orosz rendőrségi tisztségviselő szerint rács mögé került a Paunch vagy HodLum néven ismert kémszoftver-fejelsztő.

Hirdetés

A Blackhole a számítógépek megtámadására a különböző eszközök teljes arzenálját használja, ezek külön-külön mind növelik a PC sebezhetőségét, majd ott, ahol tud, a szoftver behatol a gépbe. Ezután a kiberbűnözők más, speciális programokat is el tudnak helyezni a komputerben, és általában személyi adatokat lopnak el, illetve hamis vírusölő programokat kínálnak fel a használónak.

Szakértők szerint a Blackhole fejlesztői folyamatosan dolgoznak, hogy ügyfeleik a legfejlettebb és legvédettebb számítógépeken is megtalálják a réseket.

Az európai rendőrségi szervezet, a hágai székhelyű Europol közölte: Oroszországból tájékoztatták, hogy elfogtak egy feltételezett fontos kiberbűnözőt, de részleteket nem árult el.

 

Az orosz kiberbűnözők általában csak külföldi célpontokat támadnak, az orosz hatóságok pedig csak nagyon ritkán lépnek fel ellenük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.