Hirdetés
. Hirdetés

Rengeteg felhasználó adatát vesztette el a Microsoft

|

Az Xbox Entertainment Awards oldalról szivárogtak ki a személyes adatok.

Hirdetés

Gondban a Microsoft, ugyanis több ezer szavazó személyes adatai szivárogtak ki az Xbox Entertainment Awards oldaláról. A "hibát" egy felhasználó vette észre először, aki szerint a nevek mellett a címkék, az e-mail címek és a születési dátumok is láthatóak voltak minden egyes embernél, aki szavazott a szolgáltatáson keresztül. 

A jelentést rövid időn belül többen is megerősítették, és azt is hozzátették, hogy az oldalon megjelent adatokat szabadon el lehetett távolítani vagy átszerkeszteni. A Microsoft válaszként teljesen lekapcsolta az oldalt, és karbantartási üzenettel helyettesítette azt addig, amíg orvosolta a problémát.  

Mielőtt a redmondiak közbeléphettek volna, rengeteg ember személyes adatait lophatták el. A hírek szerint majdnem 2900 felhasználó járt pórul. A kiszivárgásról kép is készült, természetesen az ezt eredetileg közlő MCV már kitakarta az információkat: 

 
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.