Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: Homeoffice veszélyek járvány idején

|

Tamáskovics Zsolt IT biztonsági szakértő (Alverad Technology Focus Kft.) arról beszélt előadásában, hogyan védhető meg a homeffice járvány alatt és után.

Hirdetés

Hirdetés

Tamáskovics Zsolt előadása elején a homeoffice kitettségek közül emelt ki néhányat. Az általános veszélyek közül felhívta a figyelmet arra, hogy homeoffice munkavégzés esetén hiányzik az irodában megszokott fizikai határ és védelem, megnő az eszközök elvesztésének kockázata; a hálózati biztonság is problematikussá válik (open wifi, WEP, gyenge PSK); rossz beállításokkal és privát gép esetén több felhasználóval kell számolni, ami tálcán kínálja a hekkernek a behatolás lehetőségét, és növeli a biztonsági kockázatot, ha a dolgozó rendelkezik a VPN beállításának lehetőségével.

Az előadó ezután azokat a veszélyeket elemezte, amelyekkel a járvány terhelte meg a homeoffice modellt. Szólt többek közt a szabályok enyhüléséről, a terhelés növekedéséről, bizonyos támadástípusok (adathalászat, social engineering) számának megnövekedéséről, és a beszerzési stopról.

Ezt követően bemutatta a védekezés módozatait, amelyek nem csak a járvány idején használhatók. Egyebek közt olyan elemekre hívta fel a figyelmet, mint az oktatás, a csatornatitkosítás, az USB használat korlátozása és a sérülékenységvizsgálat.

Végül egy igen tanulságos adathalász DEMO bemutatásával zárta előadását.

Az előadás videófelvételét itt tekintheti meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.