Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: Informatikai sérülékenység-vizsgálati módszerek koronavírus idején

|

Szekeres Viktor alapító (Gloster Infokommunikációs kft.) a sérülékenységek felderítéséről tartott előadást.

Hirdetés

Hirdetés

Szekeres Viktor cégének bemutatása után egy aktuális hasonlattal kezdte előadását: ha a tisztának vélt kezünket UV lámpa alá helyezzük, azonnal előtűnnek a szabad szemmel nem látható kórokozók. Ugyanígy még egy jól karbantartott informatikai rendszer is rendelkezik nem látható, rejtett sérülékenységekkel, amelyeket csak egy alapos vizsgálat tár fel.

A Gloster vezetője ezután behatón elemezte a sérülékenységeket. Előadásából érdekes számadatokat tudhattunk meg: kiderült, hogy a sérülékenységek 81 százaléka hálózati szinten található, 19 százalékuk alkalmazás-szinten (Layer 7), és hálózati sérülékenységek 22 százaléka emberi hibából fakad. A sérülékenyek elhárításának átlagos ideje az alkalmazások esetén rövidebb (77,5 nap), mint a hálózatoknál (81,75 nap).

Meggyőző érveket hallhattunk a sérülékenység-vizsgálat mellett, amely hatékony eszköz a külsős/belsős IT csapat ellenőrzésére, sok esetben a jogszabályi megfelelőség szempontjából is nélkülözhetetlen, végül az egyetlen lehetőség, hogy megtaláljuk rendszerünk támadható pontjait, a "rést a pajzson".

Az előadó végül bemutatta partnerük, a Holm Security sérülékenység-kezelési megoldását, amelyet Magyarországon a Gloster gondoz.

Az előadás videófelvétele itt tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.