Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: IT biztonsági képzés és kutatások az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán

|

Dr. Kozlovszky Miklós és Dr. Póser Valéria docensek közös előadásukban egyetemük kiberbiztonsági képzéseiről és egy tömeglélegeztető gép fejlesztéséről beszéltek.

Hirdetés

Hirdetés

Dr. Póser Valéria 2005-től induló történeti áttekintéssel kezdte előadását, felvázolva a szakirány képzésének alakulását az Óbudai Egyetemen, majd beszélt a formálódó Kiberbiztonsági Kutató Központról, és a 2019. májusában alapított Kiberbiztonsági Klaszterről, amely a korábbi együttműködéseket formalizálta jónéhány kiberbiztonságban érdekelt céggel és állami intézménnyel. Végül megfogalmazta kiberbiztonsági képzésük célját, és összefoglalta a képzések előnyeit (gyors elhelyezkedései ráta, nemzetközi piacon élenjáró partnerek a képzésben, karrierlehetőség, jó fizetés).

Ezután a szót Dr. Kozlovszky Miklós vette át, aki egy tömeglélegeztető gép fejlesztéséről, illetve az ezzel kapcsolatos biztonsági kérdésekről beszélt. Az előadó bemutatta a MassVentil koncepciót, amelynél több tíz beteg együttes lélegeztetése a cél, és amely nyílt információ-megosztáson alapuló, közösségi fejlesztés formájában készül. Az orvosi berendezésekkel kapcsolatban általában is magasak a biztonsági előírások, de a tömeglélegeztető gépek (amelyek megfelelő működésétől több ember élete függ) még az átlagból is kimagaslanak - ezekről a kihívásokról is szó esett az izgalmas előadásban.

Az előadás itt tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.