Hirdetés
. Hirdetés

Senki sem irányíthatja erőszakkal a TSMC-t

|

Megszólalt a cég elnöke a potenciális kínai invázióról.

Hirdetés

A TSMC elnöke azt állítja, hogy egy kínai invázió Tajvan ellen nem adna hozzáférést a megszálló erőknek a chipgyárakhoz. A TSMC a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, és az iparágak világszerte támaszkodnak chipjeire - Kínában is.

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok házelnöke Tajvanra látogatott, egy olyan országba, amelyet Kína nem hajlandó elfogadni saját államként, ehelyett azt állítja, hogy szakadár tartomány. Wang Yi kínai külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok "az úgynevezett demokrácia leple alatt megsérti Kína szuverenitását. Akik a tűzzel játszanak, annak nem lesz jó vége, és azokat, akik megsértik Kínát, megbüntetik.

Az utazásra válaszul Kína több katonai gyakorlatot kezdett Tajvan határán, és rakétákat lőtt a világ legforgalmasabb vízi útjaira és kiterjednek Tajvan felségvizeire.

Hirdetés

Pelosi utazásával kapcsolatos kérdésekre válaszolva Biden elnök azt mondta: "A katonaság szerint ez most nem jó ötlet." A Fehér Ház azóta nem hajlandó nyilvánosan kommentálni az utazást, de nem hivatalosan újságírókkal közölte nemtetszését.

"Senki sem irányíthatja erőszakkal a TSMC-t. Ha katonai erőt vagy inváziót vesz igénybe, a TSMC gyárait működésképtelenné teszi, mert ez egy olyan kifinomult gyártó létesítmény" - mondta Mark Liu. Tisztázta, hogy ez nem egyszerűen arról szól, hogy a TSMC nem hajlandó együttműködni egy betolakodóval, hanem ez a globális ellátási lánc és támogatási rendszer valósága.

"Ez a külvilággal való valós idejű kapcsolattól függ: Európával, Japánnal, az Egyesült Államokkal. Az anyagoktól kezdve a vegyszereken, a pótalkatrészeken át a mérnöki szoftverdiagnosztikáig - mindenki együttes erőfeszítése, hogy működőképessé tegyék ezt a gyárat. Tehát, ha erőszakkal átveszi, többé nem tudja működőképessé tenni" - magyarázta Liu.

Amerikai katonai elemzők az év elején azt mondták, hogy Tajvannak a "felperzselt föld politikáját" kell elfogadnia, és elrettentő erejűen el kell törölnie saját félvezetőöntödéit a kínai invázió nyomán.

Hozzátette, hogy Kína felelős üzleti tevékenységének körülbelül 10 százalékáért, és a kínai vállalatok a TSMC termékeire támaszkodtak. "Ha szükségük van ránk, az nem rossz. A mi tevékenységünk megszakítása nagy gazdasági zűrzavart okozna Kínában, mert hirtelen eltűntek a legfejlettebb összetevőik, így az emberek kétszer is meggondolják ezt" - mondta.

A potenciális háborút az orosz ukrajnai invázióhoz hasonlította, és megjegyezte, hogy ezek nagyon különböző helyzetek, de vannak tanulságok. "Az ukrán háború nem tesz jót egyik félnek sem, veszít, veszít, veszít forgatókönyvek. Minden félnek le kell vonnia a tanulságot. És ezt fel kell használnunk Tajvanra nézve, hogy hogyan kerülhetjük el a háborút?" - fejette ki Liu, aki azt is gyorsan megjegyezte, hogy bár a TSMC működésének megzavarása súlyosan károsítaná Tajvan gazdaságát, valamint Kínát és a világot, nem ez a legfontosabb dolog, ami miatt aggódni kell egy ilyen invázió során. "Mivel ez az invázió, ami ezután következik, az a világ szabályalapú rendjének lerombolása. A geopolitikai táj teljesen megváltozna" - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.