Hirdetés
. Hirdetés

Számítógépes vírusok is terjednek a koronavírussal

|

A hekkerek a járvánnyal kapcsolatos híreket tartalmazó e-mailek mellékletébe rejtik kártékony kódjaikat.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos híreket hatalmas figyelem övezi, és ezt a kiberbűnözők is iparkodnak kihasználni.

A leggyakoribb trükkjük az, hogy a vírussal kapcsolatos információkat tartalmazó e-mailekkel terjesztik számítógépes vírusaikat.

A célpont általában hamis riasztást kap, és ezután a mellékletet megnyitva gépére települ egy olyan rosszindulatú kód, amely bankkártya adatokat gyűjt össze, rögzíti a billentyűleütéseket, illetve zsarolóvírussal zárja le a rendszert.

A kártékony kódok általában a Microsoft Office vagy a WordPad fáljtipusait használják, és a Microsoft Office egy igen régi, de mostanra már kijavított sebezhetőségét igyekeznek betámadni. A biztonsági probléma a CVE-2017-11882 kódnevet viseli, és a Microsoft egy 2017. novemberi javítással orvosolta.

A CVE-2017-11882 jól ismert technika a vírusok terjesztésére, és az üggyel foglalkozók a tavalyi év első három negyedévében sokszáz olyan esetet regisztráltak, amikor a hekkerek ezt a rést próbálták meg kihasználni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.