Hirdetés
. Hirdetés

Szintet léptek az androidos zsarolóvírusok

|

A legújabb már hangfelismerésre is képes!

Hirdetés

Hangfelismerő képességgel bővült egy régi anrodoidos zsarolóvírus új változata. Az Android.Lockdroid.E a mobil feloldásához  azt követeli, hogy a felhasználó mondja be a támadóktól kapott kódot.

A Symantec kutatói által beazonosított új vírusvariáns a lezárás után kínai nyelvű üzenetben közli az áldozattal, mi a teendője, ha újból használni szeretné eszközét. A szöveg egy QQ csevegő ID-t tartalmaz: innen tudhatja meg, hogy tud fizetni, és mik a további teendői.

A kapcsolatfelvételhez egy másik mobilra van szükség, majd egy gomb megnyomásával aktivizálni kell a hangfelismerést, és ezután a vírus összehasonlítja a bemondott szavakat a várt jelszóval.

A támadóknak nem ez az első próbálkozása a vírus továbbfejlesztésére. Korábban például volt egy olyan variáció, amikor egy vonalkódot kellett beolvasni egy másik eszközzel a csevegő appba történő bejelentkezéshez.

Ez a megoldás nem bizonyult hosszú életűnek, ahogy a  hangfelismerő változat sem tökéletes, a szavak felismerésével nem mindig boldogul. Úgyhogy a támadók valószínűleg folytatni fogják a kísérletezést.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.