Hirdetés
. Hirdetés

Szuperbiztonságos mód jön a Firefoxban

|

A Mozilla minél több Tor szolgáltatást akar beépíteni böngészőjébe.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla az utóbbi időben az adatbiztonságot állította a Firefox böngésző-fejesztések középpontjába, és a cég a jövőben is komoly előrelépéseket szeretne ezen a területen.

Egy friss jelentésben a Mozilla összefoglalja, milyen újdonságokat tervez a témában. Az egyik legfontosabb prioritás a Tor és a Firefox minél teljesebb integrációja.

A Mozillának már van egy Tor Uplift nevű fejlesztési programja, amely a Tor szolgáltatásainak Firefoxba építéséről szól. Ennek részeként ujjlenyomat-elemzés elleni védelemmel ruházták fel a böngészőt, és egy Super Private Browsing (SPB) elnevezésű technikával még tovább akarják erősíteni a védelmet.

A Tor böngésző maga is fut a Firefox ESR-en, és olyan biztonsági lehetőségeket nyújt a felhasználóknak, amelyeket a Mozilla böngészője jelenleg még nem.

A Mozilla szerint ugyanakkor a Tor megoldásainak megvalósítása a Firefoxban egyáltalán nem könnyű feladat, és a cég kutatási támogatásokkal igyekszik minél több kreatív elmét bevonni a kitűzött feladatok megvalósításába.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.