Hirdetés
. Hirdetés

Temérdek hiba az Androidban

|

A Google több mint 100 hibát javított az Android mobil operációs rendszerben, amelyek közül sok a lapkakészlet vezérlőprogramokban található.

Hirdetés

Az Android médiaszerver komponense volt a biztonsági frissítés fókuszában, amely a video és audio streamek feldolgozását kezeli, és korábban rengeteg sérülékenység forrása volt. Az itt javított 16 sebezhetőség közül 7-et minősítettek kritikusnak, ami azt jelenti, hogy ezek lehetővé teszik a támadóknak tetszőleges kód futtatását az érintett eszközökön. A hibák kihasználásához speciálisan átalakított hang vagy video fájlokat kell küldeni a megtámadott eszközre webböngészőn keresztül, e-mailben vagy üzenetküldő app-pal. A médiaszerver újabb és újabb sérülékenységei miatt a Google Hnagouts és az alapértelmezésbeli Android Messenger alkalmazások már nem küldik automatikusan ehhez a komponenshez a médiafájlokat.

Egy másik kritikus hibát az OpenSSL és BoringSSL titkosítási könyvtárakban javítottak, amelyek az Android operációs rendszerhez tartoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.