Hirdetés
. Hirdetés

Térdre kényszerült az Evernote

|

Egy betörés után most mind az 50 millió felhasználónak jelszót kell cserélnie.

Hirdetés

Szombaton az egyéni és üzleti felhasználók körében egyaránt rendkívül népszerű Evernote jegyzetelő szolgáltatás biztonsági szakemberei közleményben tudatták, hogy ködös figurák sajnálatos módon hozzáfértek a felhasználói adatokat tartalmazó adatbázisukhoz, így mind az 50 millió felhasználójuknak kötelezően jelszót kell változtatnia.


A hackerek elméletileg többek közt felhasználói neveket, e-mail címeket, továbbá hashelt és saltolt jelszavakat tudtak csak ellopni, az eddigi vizsgálatok alapján az opcionálisan megadott banki adatokhoz, továbbá magukhoz a jegyzetekhez nem fértek hozzá.


Ugyan a szakemberek tájékoztatása alapján a jelszavak meglehetősen biztonságosan voltak tárolva, ám elővigyázatossági okból magában az Evernote-ban mindenképp meg kell változtatni azokat, továbbá amennyiben az ügyfelek máshol is használták a kompromittálódott karakterláncokat, akkor nyilván a többi szolgáltatásban is lehető leghamarabb érdemes megejteniük a cserét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.