Hirdetés
. Hirdetés

Titokban adatokat gyűjt a mobilunkról a Facebook Android app

|

És a Facebook szerverére tölti fel őket. Nem tudni, hogy a cég mit kezd az információkkal.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook elmúlt időszaka tele van adatkezelési botrányokkal. Aggasztó a legújabb hír is: egy hong-kongi appfeljesztő felfedezte, hogy a Facebook Android app átvizsgálja a mobilt, indexeli a rendszerkönyvtárakat, és a háttérben feltölti őket a Facebook szerverére.

Jane Manchun Wong szerint a Facebook Global Library Collectornak, vagy röviden GLC hívja a titkos funkciót, amely időről időre feltölti a rendszerkönyvtárakból kinyert metaadatokat a szerverre.

A fejlesztő szerint nincs lehetőség a Global Library Collector kikapcsolására, sem arra, hogy lássuk, milyen adatokat szed össze a mobilunkról.

Nem világos az adatgyűjtés célja, de Wong úgy véli, az információkat a rendszerintegritás és a kompatibilitás meghatározására lehet felhasználni. Mindenesetre nyugtalanító, hogy az app a jelek szerint egy felhasználó-specifikus gyűjteménybe továbbítja az adatokat.

Nem tudni, mit kezd az adatokkal a Facebook, és hogy a feltöltéshez van-e engedélye a felhasználóktól. Talán csak biztonsági intézkedésről van szó, de a cégnek mindenképp nyilatkoznia kéne, hogy eloszlasson minden gyanút.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.