Hirdetés
. Hirdetés

Több milliárd Android-felhasználó veszélyben!

|

Egy nemrég felfedett sebezhetőség lehetővé teszi, hogy vírusok bizalmas adatokat lopjanak el a mobilokról. Szinte mindegyik Android-változat érintett.

Hirdetés

Kutatók komoly biztonsági hibát fedeztek fel az Androidben, amelyet kihasználva a rosszindulatú kódok érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá. A Promon biztonsági cég által beazonosított vírus, a Stranghogg 2.0 törvénytelen letöltéseken keresztül fertőz, és miután megvetette a lábát a rendszerben, valódi appok felhasználásával fejt ki kártékony tevékenységet, illetve hozzáférési engedélyek kicsikarásával a mobil tulajdonosának mozgását is nyomon követi.

Hirdetés

A sérülékenység az Andoid OS majd mindegyik változatában jelen van, csak az Android 10 védett ellene: összesen tehát több milliárdnyi eszköz érintett.

A Strandhogg 2.0 az Android többfeladatos működését használja ki, amely lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen váltogassunk az appok között.

Amikor egy felhasználó megnyit egy valódi appot, a vírus gyors eltérítést hajt végre, és a bejelentkező oldalt egy saját képelemmel teríti be, amelyen keresztül ellopja a beírt bankkártya-azonosítókat.

Emellett engedélykérésekkel bombázza a felhasználót, aki gyanútlanul beadja a derekát, és így lehetővé teszi a vírusnak, hogy hozzájusson fotóihoz, hívásaihoz, illetve földrajzi pozíciójához.

A kutatók minden konkrét információt visszatartottak a problémáról a javítás elkészültéig. A Google azt állítja, hogy a Google Play Protect - a cég beépített androidos védelmi szolgáltatása - most már semlegesíti a Strandhogg 2.0-t, a mobilok tulajdonosainak pedig haladéktalan frissítést ajánl.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.