Hirdetés
. Hirdetés

Több mint 5,4 millió dollárért adják el Edward Snowden NFT-jét

|

Stay Free - Maradj szabad!

Hirdetés

Az egykori amerikai titkosügynök és információ szivárogtató Edward Snowden NFT-je mintegy 5,4 millió dollárért, azaz 2224 ETH-ért (Ethereum kriptovaluta) kelt el. Az NFT egy olyan műalkotás, amely Snowden arcát ábrázolja, és egy amerikai fellebbviteli bírósági határozat oldalaiból készült, amely kimondta, hogy a Snowden által leleplezett tömeges megfigyelési program megsértette az amerikai törvényeket.

A kép címe: Stay Free - Maradj szabad!

A nyereség azonban nem Amerika leghíresebb száműzött informátorának jut. Ehelyett az összeg a Sajtószabadság Alapítványt fogja támogatni, amelynek Snowden az elnöke. A szervezet igazgatótanácsának tagja többek között John Cusack színész, Daniel Ellsberg informátor és Glenn Greenwald író. 

"A kriptográfia új alkalmazásai fontos szerepet játszhatnak jogaink támogatásában. Ez az árverés elő fogja segíteni az értékes és a magánélet megóvását szolgáló titkosítás fejlesztését a sajtószabadság védelme és a nyilvánosság szolgálata érdekében" - mondta Snowden a Freedom of the Press Foundation közleményében.

Hirdetés

Snowden, aki jelenleg Moszkvában él, szigorúan titkos információkat másolt le a Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA), és 2013-ban átadta azokat Greenwaldnak és Laura Poitras dokumentumfilmesnek. A Snowden információin alapuló, a The Guardian és a The Washington Post című lapokban megjelent cikkek közszolgálatért járó Pulitzer-díjat kaptak. Hét évvel azután, hogy Snowden átadta dokumentumait Greenwaldnak és Poitrasnak, az amerikai Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróság 2020-ban kimondta, hogy az amerikaiak telefonhívásainak tömeges megfigyelése jogellenes volt.

Az árverés menete és a kép ezen a linken tekinthető meg >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.