Hirdetés
. Hirdetés

Torral titkosít a Facebook

|

A Facebook új szolgáltatásával az Android-felhasználók a Tor anonim hálózatán keresztül bonyolíthatják adatforgalmukat.

Hirdetés

A Facebook fontos új lehetőséget kínál a privát szférájukra kényes androidos felhasználóknak: adatforgalmukat átirányíthatják a Tor anonim hálózatára.

A jelenleg még kipróbálás alatt lévő funkció néhány napon belül minden felhasználó Facebook-alkalmazásában megjelenik. A beállító menüből lehet kiválasztani, de előtte a Google Playből telepíteni kell az Orbot alkalmazást, amely proxyként szolgál a Torhoz.

A Tor (a név a The Onion Router rövidítése, ami magyarul Hagyma elosztót jelent, és a hálózat réteges szerkezetére utal) véletlenszerűen kiválasztott számítógépeken, úgynevezett node-okon keresztül irányítja át az adatokat. Hálózata többszintű titkosítást használ, és úgy épül fel, hogy a node-ok nem ismerik sem az adatcsomagok forrását, sem pedig a célállomását. Ez a fajta anonimitás jól jöhet mindenkinek, aki nem szeretné, hogy internet-ellátója vagy bárki más megtudja, hogy hozzáfért bizonyos szolgáltatásokhoz és webhelyekhez, illetve hogy a szolgáltatás vagy oldal megismerje valódi IP-címét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.