Hirdetés
. Hirdetés

Trójaival csalogatva lopják az adatainkat

|

A Google és a Microsoft nevében is hamis leveleket küldözgetnek.

Hirdetés

Egy ideje trójai vírusra figyelmeztető leveleket kezdtek szállingózni a felhasználók virtuális postaládájába, olyan állítólagos feladóktól, mint a Yahoo, a Google vagy a Microsoft. Ezek az e-mailek vírusfertőzésről akarnak minket tájékoztatni. 

Hirdetés

A levélben a fiók tulajdonosának felhívják a figyelmét, hogy észrevették, a levelünk trójai vírussal lett megfertőzve, ezért semmilyen ismeretlen programot ne töltsünk le a mellékletek közül. A kártevő törléséhez és a levél helyreállításához egy linkre kell kattintanunk. 

Első ránézésre úgy tűnik, a levél kártevőt akar terjeszteni, de ennél valójában trükkösebb. A célja az, hogy egy kis álcával végül ellopja a felhasználók bejelentkezési adatait. A fentebb említett link egy hamis weboldalra csalja az embereket, ahol azt kéri tőlük, lépjenek be a fiókjukkal, hogy eltávolíthassák a trójait. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.