Hirdetés
. Hirdetés

Új fegyverek a zsarolóvírusok ellen

|

Egyre több biztonsági cég csatlakozik a No More Ransom projekthez. amelynek arzenálja 32 új visszafejtő eszközzel bővült.

Hirdetés

Harminc új tagja van a bűnüldőző és biztonsági cégeket tömörítő No More Ransom (Elég a zsarolásból) projektnek, és 32 új visszafejtő eszköz segíti a vírusok által titkosított fájlok visszaállítását.

A zsarolóvírusok elleni harcra létrejött projektet az Europol Európai Kiberbűnözési Központja indította a holland rendőrség high-tech egysége, a Kaspersky Lab és az Intel Security bevonásával. A projekt webhelye segít meghatározni, milyen zsarolóvírus támadta meg a rendszerünket, és olyan visszafejtő eszközöket is felkínál, amelyeket a résztvevő cégek fejlesztettek ki a különféle zsarolóvírusokhoz. Ezek az eszközök azért tudnak működni, mert a zsarolóvírusok megvalósítása kriptográfiai szempontból nem mindig tökéletes.

Az Europol most bejelentette, hogy a Bitdefender, a Check Point, az Emsisoft, és a Trend Micro biztonsági cégek is csatlakoztak a projekthez, más csoportok és iparági szervezetek pedig támogató partnerek lettek. Így már összesen 40 eszközből választhatunk a visszafejtéshez, ami komoly esélyt ad arra, hogy megússzuk a busás váltságdíjat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.