Hirdetés
. Hirdetés

Új lehetőségek a Gmail-fiók védelmére

|

A Google fokozott biztonsági programját elsősorban a hackertámadásoknak leginkább kitett politikusoknak és közszereplőknek szánja.

Hirdetés

Hirdetés

Google olyan "fokozott védelmi program" beindítását jelentette be, amely a szokásosnál erősebb emailes védelmet nyújt azoknak a személyeknek (politikusok, aktivisták, újságírók), akik a hackertámadások kiemelt célpontjai.

A programot választó felhasználók az új lehetőségekkel a Gmail, Google Drive és YouTube adataikat védhetik meg az adathalászoktól.

A fokozott védelmi szolgáltatások közé tartozik, hogy asztali rendszeren USB kulcs csatlakoztatására is szükség van a bejelentkezéshez, mobilokon pedig egy Buetooth vezeték nélküli eszköz szolgál hasonló célra.

A fokozott védelmet választó felhasználók adatai ezenkívül védettek lesznek a nem Google-os külső  alkalmazásokból történő hozzáférésekkel szemben.

A program továbbá bonyolultabb helyreállítási procedúrát tartalmaz: ez az olyan hackerek ellen véd, akik azt színlelik, hogy véletlenül kizáródtak fiókjukból.

A fokozottan védett felhasználóknak érdemes lesz vigyázniuk biztonsági kulcsukra, mert ha elvesztik, ők is csak a komplikáltabb helyreállítási eljárással férhetnek hozzá fiókjukhoz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.