Hirdetés
. Hirdetés

Újra szabad a világ legszexisebb hackere

|

Milliók ellopásában játszott fontos szerepet a 24 éves orosz Kristina Szvecsinszkaja akit a világ legszexisebb hackerének tartanak.

Hirdetés

A RIA Novosti beszámolója szerint egy New York-i bíróság szabadlábra helyezte Szvecsinszkaját, akit azzal gyanúsítanak, hogy benne volt egy – 3 millió dollár lenyúlásával végződő – hacker-akcióban. A lány ügyvédje szerint az akkor 21 éves védence még túl fiatal és tapasztalatlan volt, ezért sikerült beszervezniük.

 

Hozzátették, a lány büntetlen előélete illetve az általa tanúsított megbánás enyhítő körülménynek számít. "Ez volt életem legnagyobb hibája" – mondta Kristina.

Kristina Szvecsinszkaja 37 társával együtt hamis útlevelekkel nyitott számlákat, valamint az itthon is működő Zeus számítógépes vírust használva 3 millió dollárt lopott el amerikai bankokból és további 9 millió dollárnak megfelelő összeget brit bankok által vezetett számlákról.

A lány saját bankszámlájára 35.000 dollár került amit kártérítésként vissza kell fizetnie.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.