Hirdetés
. Hirdetés

Valami eltűnik a Chrome-ból, amit már nagyon megszoktunk

|

Megszűnik a hely biztonságosságára utaló https jelzés, ősztől ugyanis ez válik biztonsági szempontból alapértelmezéssé. A 69. változattól már csak a http helyekre figyelmeztet a Google böngészője.

Hirdetés

 

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy a Chrome böngésző következő változataiban új biztonsági jelzőmegoldásokat vezet be, amelyek segítik a felhasználókat annak eldöntésében, a webhely biztonságos-e vagy sem.

Ehhez kapcsolódik, hogy a szeptemberben megjelenő 69. változatban nem jelenítik meg többé a https jelzést , ha egy webhely biztonságos. Ennek a jelzésnek korábban egyrészt az volt az értelme, hogy a felhasználók garanciát nyújtson a hely megbízhatóságával kapcsolatban, másrészt arra ösztönözze a fejlesztőket, hogy HTTPS-re váltsanak át, mert ezt a biztonságosabb megoldást a keresőrendszer magasabbra értékelte.

Most azonban a világ már átállt a https-re, a Google szerint így többé nincs értelme egy olyan jelzésnek, mely egy olyan információt jelenít meg, ami gyakorlatilag alapértelmezéssé vált a weben. A http oldalak viszont nem ússzák meg a "nem biztonságos" jelzést, mégpedig - az októberben esedékes 70. változattól kezdve - piros színnel, hogy még feltűnőbb legyen a biztonsági probléma.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.