Hirdetés
. Hirdetés

Változások a böngészők versenyében

|

Októberben kicsit visszaesett a Google Chrome-ja, de még így is iszonyatos előnnyel vezet a vetélytársak előtt. Viszont tavasszal jön a Microsoft átdolgozott Edge-e, amely komolyabb átrendeződést hozhat.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft gőzerővel fejleszti az új Chromium alapú Edge-en, de a Google-nak egyelőre még nem kell tartania attól, hogy a Chrome böngészőpiaci helyzete megrendülne.

A NetMarketShare legújabb adatai szerint a Chrome októberben az előző hónaphoz képest kicsit visszaesett, ám tízből hét felhasználó (egész pontosan 67,39 százalék) még mindig vele internetezik.

A második helyezett Mozilla Firefox októberben 8,63 százalékot teljesített, vagyis a 58,76 százalékkal van lemaradva a Google böngészőjéhez képest, és elképzelhetetlen, hogy belátható időn belől az élre tör.

A harmadik továbbra is az Internet Explorer, pedig a Microsoft mindent megtesz, hogy az Edge-re beszélje rá elkötelezett felhasználóit. Az Internet Explorer még mindig 6,37 százalékon áll, míg a Microsoft Edge 6,09 százalékon.

A megújult Edge megjelenésére a Microsoft nem adott határidőt, de logikusnak tűnik, hogy a jövő tavaszi nagy Windows 10 frissítéssel jöjjön ki. Addig is a Canary, Dev és Beta tesztváltozatok adnak ízelítőt az új Microsoft-reménység tudásából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.