Hirdetés
. Hirdetés

Változások a Chrome böngészőben

|

A Windowson futó változat vírusellenes izmokat kapott.

Hirdetés

Hirdetés

A Google, amely egy ideje harcot esküdött a rendszereket lelassító, nem kívánatos szoftverek és bővítmények ellen, újabb biztonsági fejlesztéseket jelentett be a Chrome böngésző Windows változatához.

Az egyik új funkció a böngészőt eltérítő beállítások érzékelése: a Google Chrome ezentúl automatikus figyeli, hogy a felhasználó tudta nélkül nem történtek-e ilyen változások, és ha igen, megpróbálja visszaállítani az eredeti állapotot.

Ez megakadályozza, hogy a bővítmények átállítsák az alapértelmezett keresőt, ami az egyik bevált módszere a hirdetéseket terjesztő álnok kis programoknak.

Amikor ilyen kísérletet érzékel a Chrome, üzenetben megkérdezi, hogy visszaállítsa-e az alapéretelmezett keresőt, és felkínálja a lehetőséget, hogy a változtatást végrehajtó bővítményt eltüntessük.

Frissítették a Google Szoftvereltávolító (Google Cleanup) eszköz felületét is, és a vírusellenes termékeket gyártó ESET segítségével okosítottak is rajta.  A Google azonban arra figyelmeztet, hogy az eszköz továbbra sem mindentudó vírusellenes program, csupán egy újabb védősánc a Windows körül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.