Hirdetés
. Hirdetés

Van, amiben az Edge böngésző magasan a legjobb

|

A tesztek tanúsága szerint a Microsoft böngészője sokkal megbízhatóbban véd az adathalász és trükkös támadások ellen, mint a Chrome és a Firefox.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 alapértelmezett böngészője, a Microsoft Edge jóval nagyobb százalékban blokkolja az adathalász és trükkös (SEM) akciókat, mint a Google Chrome-ja és a Mozilla Firefoxa, derült ki az NSS Labs nevű biztonsági cég tesztjeiből.

Az Edge az adathalász akciók 92 százalékét, az SEM támadásoknak pedig a száz százalékát verte vissza. Utóbbi kategória sokfajta támadási típust fed, közös jellemzőjük, hogy rosszindulatú kódok letöltésére igyekeznek rávenni áldozatukat például olymódon, hogy a számítógép fertőzéséről, vagy egyéb problémáról referáló üzenetet jelenítenek meg a böngészőben.

 

A Microsoft Edge fölényesen nyerte a biztonsági teszteket.

Az Edge komoly különbséggel végzett az első helyen. A második helyezett Chrome 74 százalékot teljesített az adathalász, és 88 százalékot az SEM tesztben, a bronzérmes Firefox pedig 61, illetve 70 százalékok arányban blokkolta a támadásokat.

Az eredmények egyébként nem meglepőek azoknak, akik figyelemmel követték az NSS korábbi tesztjeit: a cég rendszeresen a Microsoft böngészőit hozta ki győztesnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.