Hirdetés
. Hirdetés

Vége az iPhone-rabszolgaságnak

|

Az Apple módosított az alkalmazás-fejlesztés szabályain: ezentúl tilos lesz a mobilokat a felhasználó tudtán kívül kriptovaluta-bányászatra használni.

Hirdetés

Hirdetés

Az iPadokon és iPhone-okon is megjelentek azok az alkalmazások, amelyek a CPU teljesítményének egy részét kriptovaluta-bányászásra használják, az Apple azonban most úgy döntött, határozott lépéseket tesz a praktikák megakadályozására.

A cég a WWDC-n olyan szabálymódosításokat adott ki az applikációk fejlesztői számára, amely előírják, hogy semmilyen alkalmazás, illetve benne megjelenő reklám nem futtathat titkos háttérfolyamatokat, és így kriptovalutát sem bányászhat.

A döntés azért üdvözlendő, mert a kriptovalutát bányászó segédprogramok, amelyek appok vagy böngésző-bővítmények formájában kerülnek a mobilra, fölöslegesen leterhelik a rendszert, és lemerítik az akkumulátort. Az Apple tehát a felhasználóit védi ezzel az előírással, és persze azt is megakadályozza,  hogy a cég nevét a titkos kriptovaluta-bányászkodással, és más kétes tevékenységekkel kapcsolják össze.

Bár hasonló lépésre az Android világában egyelőre még nem került sor, a hírek szerint a Google is a kapuk bezárására készül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.