Hirdetés
. Hirdetés

Vérfagyasztó üzenetre cserélték a hackerek az izraeli újság címlapját

|

A Jerusalem Post szokásos híroldalát egy rakétacsapást illusztráló képpel cserélték fel.

Hirdetés

A Jerusalem Postot a jelek szerint az iráni tábornok, Kászem Szolejmáni meggyilkolásának évfordulóján hackelték meg, amelyet az Egyesült Államok számlájára írnak, az újság pedig "Izraelre irányuló közvetlen fenyegetésként" fogalmazta meg az esetet.

Az újság honlapja hétfőn kora reggel esett áldozatul egy állítólagos hackertámadásnak, a honlapot egy olyan kép váltotta fel, amelyen egy rakéta lövell ki egy olyan gyűrűből, amely hasonlít a néhai iráni tábornok által viselt gyűrűhöz. A képet a következő felirat kísérte: 

"Ott is közel vagyunk hozzád, ahol nem gondolnád."

Hirdetés

A Jerusalem Post, Izrael egyik legbefolyásosabb angol nyelvű újságja elítélte a nyilvánvaló hackelést, az egész zsidó államot fenyegetőnek minősítve azt.

"Tudomásunk van a honlapunk feltöréséről, amely emellett közvetlen fenyegetést jelent Izraelre nézve" - tweetelte a Jerusalem Post, hozzátéve, hogy a munkatársak "dolgoznak az ügy megoldásán". Nem sokkal később a weboldal újra elérhető volt.

Az incidensre pontosan két évvel azután került sor, hogy Szolejmánit Irakban meggyilkolták egy amerikai dróncsapással az akkori amerikai elnök, Donald Trump parancsára.

Tamir Hayman vezérőrnagy, Izrael volt katonai hírszerzési főnöke a múlt hónapban megerősítette, hogy Izrael szerepet játszott a merényletben, és így dicsekedett: "Szolejmáni meggyilkolása egy eredmény, mivel a mi fő ellenségeink az én szememben az irániak".

Szombaton Irán felszólította az ENSZ-t, hogy tegyen jogi lépéseket az Egyesült Államok ellen a merénylet miatt, és "tegyen intézkedéseket az ilyen bűncselekmények jövőbeni megelőzésére".

Irán arra figyelmeztetett, hogy a nemzetközi békét veszélyezteti, ha "a terrortámadás elkövetői büntetlenül járhatnak".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.