Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes Firefox-kiegészítők

|

A pluginekben lévő sérülékenységek új módon történő kihasználása komoly fenyegetettséget jelent.

Hirdetés

A Northwestern University kutatói felfedezték annak a módját, hogy miképpen lehet olyan rosszindulatú Firefox-kiegészítőt készíteni, amellyel kihasználhatók más Firefox-kiegészítők biztonsági hiányosságai. Ezt az teszi lehetővé, hogy az Ars Technica szerint a Firefox nem szigeteli el egymástól a telepített böngésző kiegészítőket, ami biztonsági problémákat eredményezhet. Az új típusú támadások esetében a rosszindulatú kiegészítő úgy képes ellenőrzést szerezni a számítógép felett, hogy nem riasztja a biztonsági szoftvereket. A módszer azért különösen veszélyes a PC-kre nézve, mert a kutatás szerint a 10 leginkább használt kiegészítő közül 9 nagyszámú sérülékenységet tartalmaz.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.