Hirdetés
. Hirdetés

Vigyázat, csalók próbálnak lehúzni a PayPal nevében!

|

Trükkös ismeretlenek különböző jótékonysági szervezetek logója mögé bújva számlákat állítanak ki a nevünkre, és a PayPalon keresztül arra akarnak rávenni, hogy fizessünk.

Hirdetés

Újfajta csalási móddal próbálják megrövidíteni azokat, akik a PayPalt használják: postafiókjukba olyan üzenetek érkeznek, amelyek különböző "jótékonysági szervezetek" által kiállított számlák kifizetésére szólítanak fel. Van, akitől a COVID-19 járvány elleni alapba követelnek 35 dollárt, másnak a kaliforniai erdőtüzek áldozatainak megsegítésére kéne ugyanennyit befizetni, és bár a hibásan megírt levelekről ordít, hogy klasszikus pénzlehúzási akcióról van szó, látszólag a feladójuk tényleg a PayPal (service@paypal.com), és a jelzett számlák valóban ott várják PayPal fiókunkban, hogy kiegyenlítsük őket.

Hirdetés

A PayPal szóvivője szerint tudnak a cég hitelét rongáló csalási sorozatról, és elkezdtek dolgozni a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül kiállított számlák törlésén. Szerencsére a kéretlen számláktól könnyen megszabadulhatunk, ugyanakkor meglepő, hogy a PayPal figyelmetlenségből vagy nemtörődömségből belekeveredett egy ilyen szélhámosságba.

Ha magunk is ilyen átverési kísérlet áldozatai lennénk, jelezzük a PayPalnak a problémát, és kezdeményezzük a tranzakció törlését. Ez persze nem olyan egyszerű: a 239,5 milliárd dollár piaci értékű cégnek ugyanis nincs éjjel-nappal hívható vevőszolgálata, és a Resolution Center nem elérhető a mobilappból. Így aztán időbe telik, míg a tranzakciót véglegesen eltávolítják a váró sorból, de a lényeg, hogy automatikusan szerencsére nem pörög ki tőlünk semmilyen összeg - ezért figyeljünk oda, hogy véletlenül se kattintsunk a Pay Invoice lehetőségre, akkor megússzuk a lehúzást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.