Hirdetés
. Hirdetés

Víztározót csapoltatott le egy kormánytisztviselő a beleejtett mobiltelefonja miatt

|

Fontos a kormányzati adatvédelem, de nem ennyire.

Hirdetés

Felfüggesztettek egy indiai kormánytisztviselőt, mert elrendelte egy víztározó lecsapolását, hogy visszaszerezze a telefonját, amelyet szelfi készítése közben ejtett el. Mire megtalálták a hatáskörével visszaélő tisztviselő készülékét, már annyi vizet engedtek le, amely 600 hektárnyi mezőgazdasági területet tudtak volna öntözni.

Rajesh Vishwast pénteken függesztették fel, miután felettesei megállapították, hogy nem volt felhatalmazása a víztározó lecsapolására - jelentette a BBC.

Mint ismeretes, Vishwas a Chhattisgarh államban lévő Kherkatta-gátnál fürdött, amikor elvesztette Samsung Galaxy S23-as készülékét szelfikészítés közben. A telefon a gát négy méter mély víztározójába esett, akkor Vishwas gyorsan arra utasított néhány helybélit, hogy ugorjanak bele, és próbálják meg a felszínre hozni.

Hirdetés

Amikor ez a próbálkozás kudarcot vallott, a 32 éves kormánytisztviselő két dízelmotoros szivattyút bérelt, és három nap alatt 2,1 millió liter vizet ürített ki a mesterséges tározóból, és csak akkor hagyta abba a folyamatot, amikor már feljelentették a munkaadójánál.

Mire a szivattyúkat leállították, a tározó vízszintje csaknem a felére csökkent, és Vishwas ki tudta halászni a készülékét, amely ekkorra már használhatatlanná vált.

Vishwas tiltakozott a felfüggesztése ellen, arra hivatkozva, hogy a helyi vízügyi hivatal engedélyt adott neki a tó lecsapolására. A hivatal egyik tisztviselője azonban azt mondta a helyi médiának, hogy Vishwasnak kevesebb mint két méter víz leengedését engedélyezték, de ő túllépte ezt a határt.

"Felfüggesztették a kormánytisztviselőt a vizsgálatig. A víz alapvető erőforrás, és nem lehet így pazarolni" - mondta Priyanka Shukla, vízügyi szakember a The National című lapnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.