Computerworld Café: vendégünk Kulcsár Alexandra ERP-szakértő

|

Folytatódik videós sorozatunk, amelyben az erp-consulting.hu alapítója mesél a vállalatirányítási rendszerek csodálatos világáról és arról, ami mögöttük van.

Kulcsár Alexandra 25 éve dolgozik az ERP-szegmensben, ügyféloldali tanácsadással 20 éve foglalkozik, ez idő alatt 117 vállalatirányítási rendszer bevezetését segítette elő, mint szakmai tanácsadó. Ő az, aki nemcsak az adott projektet viszi végig egy cégnél, hanem alaposan rendbe is rakja a szervezet egészét. Munkaidő után pedig igen izgalmas hobbijainak él, amelyről a videóban mesél.

Bár úgy tekintenek rá eleinte, mint a rossz hír hozójára, hiszen gyakran maguk a tulajdonosok is meglepődnek azon, mennyire nem úgy zajlanak a folyamatok a vállalatuknál, mint ahogyan az a működési szabályzatban elő van írva, de végül minden vállalatvezető hamar elfogadja tőle, hogy amit csinál, az nemcsak informatikai, hanem üzleti transzformációs projekt - ez pedig számos területet magában foglal.

Az ERP iránti szerelme egy életre szóló élmény hatására alakult ki, miután kézhez kapta közgazdász-logisztika szakirányon szerzett friss diplomáját. Egy hazai ipari vállalatnál helyezkedett el, mindjárt középvezetői beosztásban, így azonnal meg is megkapta az épp bevezetésre kerülő ERP projekt vezetését. Pályakezdőként nem volt erre felkészülve, éppen ezért nagyon meghatározó volt számára egy ilyen folyamatot ügyféloldalról megismerni és megtapasztalni. Miután több magyar szoftvercégnél is dolgozott különféle pozíciókban, és látott sok sikeres, azonban még több sikertelen bevezetési kísérletet is, felmerült benne a kérdés: mit lehetne tenni azért, hogy ezek a projektek mind eredménnyel végződjenek?

A Computerworld Café videójában nemcsak erre a kérdésre adta meg a választ, hanem arra is, hogy melyik a legjobb ERP-rendszer a világon, de azt is megtudhatjuk, érdemes-e egyedi fejlesztésekre elkölteni a világ minden pénzét, vagy mikor muszáj mindenképpen ezt a megoldást választani. A beszélgetés során elmondta, miből kell kiindulni, mit kell felmérni, milyen igényeknek kell megfelelni, milyen halmazokat kell ehhez strukturálni, kiket muszáj és érdemes bevonni egy szoftver-bevezetési projektbe. Tartson velünk a könnyed beszélgetésben, és szerezzen hasznos ötleteket!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.