Computerworld Café: vendégünk Vinnai Balázs

|

Folytatódik új, videós sorozatunk, melyben ezúttal az IVSZ elnöke, Vinnai Balázs mesél többek között szakmai életútjáról, de olyan tapasztalatairól is, amelyeket különféle feladatköreiben szerzett.

Dr. Vinnai Balázs 2020 óta ül az IVSZ elnöki székében, emellett a banki szoftverek fejlesztésével foglalkozó W.UP elnöke és a Codecool programozóiskola alapítója is. Az IVSZ weboldaláról még annyi tudható meg róla, hogy kiemelt témakörei a vállalkozásfejlesztés és szakmai hátterét ismerve nem meglepően a programozás oktatása. De persze a Computerworld Café beszélgetésében több is kiderül róla, hiszen beszélgetős sorozatunk lényege pont az, hogy az informatikai és üzleti világ képviselőinek személyesebb oldalát is megmutassuk.

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, ha épp nem a szervezet ügyeivel, vagy saját projektjeinek irányításával van elfoglalva, szívesen kerékpározik, ráadásul egyre komolyabban veszi sportként is ezt a tevékenységet, mivel a sport már gyerekkora óta élete fontos része.

Jogról az IT sűrűjébe

Ugyan elsőre furcsa lehet, hogy jogi diplomával végül a számítástechnika és a startupok világában kötött ki, de mivel az érdeklődés alapvetően is megvolt benne a szakma iránt, már az egyetem alatt első informatikai vállalkozását építette. Az először webfejlesztéssel foglalkozó cég ezután egy nemzetközi, banki szolgáltatásokkal foglalkozó versenyben annyira jól szerepelt, hogy ezután már erre a területre specializálódott. A vállalkozást később egy nemzetközi multi vásárolta fel, ahol Vinnai Balázs értékes új tapasztalatokat szerezhetett.

A munka közben egyre több figyelme fordult a tehetséggondozás felé, és a Codecool indításában leginkább egy ezzel kapcsolatos kérdés játszott szerepet: hogyan lehet akár teljesen más pályáról érkezőket átfordítani a programozás irányába. Itt is érdekes felismerések segítették a munkáját, például az, hogy a programozói világban már egyáltalán nem csak a konkrét, szakmai tudás számít, hanem olyan "soft skillek" is, mint a kommunikációs és problémamegoldási képességek, a csoportmunka, a nagy szervezetek átlátása és így tovább.

Szakmai múltjáról, az IVSZ elnökeként felvállalt feladatairól és személyes hátteréről Vinnai Balázs még sokat mesél, ezt az alábbi videóban lehet megtekinteni:

A Computerworld Café további epizódjait itt találhatja meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.