Nem volt felvétel a Mekibe, így kitalálta az okos casco-t

|

Szota Szabolcs, fintech és insurtech szakértő, a hellocristo.hu alapítója és a Computerworld Nagykövete volt az ember a nyakkendő mögött legutóbbi vendége.

Több mint 17 éve dolgozik biztosítási területen a zenei végzettségű szakember, aki megalkotta Magyarországon a jövő CASCO biztosítását a jelenben. Összefoglalva az utóbbi közel két évtizedet, egy nagyon érdekes és különleges pályafutásnak lehetünk szemtanúi. Miután Szota Szabolcs kijelentette, hogy előbb fog krumplit sütni a Mekiben, mint hogy biztosítónál helyezkedjen el, mivel nem volt felvételi a gyorsétteremláncnál, ezért végül csak az egyik piacvezető ügynökségnél kötött ki.

Hamar bizonyította rátermettségét, mivel rengeteg saját gyártású segédanyaggal és kalkulátorral támogatta munkáját, a csoportvezetők is felfigyeltek rá, és megindult a szakmai ranglétrán. Hamarosan közgazdász végzettséget is szerzett, de közben azért megnyert pár startup versenyt is.

Hogy mi fogta meg a biztosítási piacban? Az, hogy népszerűtlensége ellenére egy rendkívül fontos területről van szó, amibe mélyebben beletekintve jön csak rá mindenki, hogy milyen nagyon fontos a mindennapi életünkben is, mivel mindannyian ki vagyunk téve számtalan kockázatnak és ha erre nem készülünk fel, komoly problémák születhetnek.

A Hellocristo.hu alapötlete túlmutat a hagyományos biztosítási termékeken, ugyanis használatalapú árazást vezetett be a piacra. Egy álló és mozgódíjból áll össze a casco, a díj pedig a forgalomban töltött idővel arányos kockázatot tartalmazza. Ez utóbbit nem kell könyvelgetnie az autósnak, ezt automatikusan egy telemetriai eszköz oldja meg, melynek használatáért napidíjat kell fizetni. Előzetes díjszámítást a Hellocristo.hu weboldalon lehet kalkulálni az autó gyártója és típusa, teljesítménye és életkora alapján, továbbá az autó tulajdonosának vagy üzemben tartójának életkora és lakhelyének irányítószáma alapján. A szerződéskötés, a szemle, a díjfizetés és a kárbejelentés is teljesen online, egy mobilapplikáción keresztül történik.

A megváltozott autózási szokásokról, az új félautomatizált felszíni parkolási szolgáltatásukról, az applikációs szerződéskötésről, a jövőbemutató képelemző szoftverről, a közösségi feelingről, a szép tájakról és jó helyekről további részletek a videóban:

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.