10 ezer felett a nagyvállalati SAP ERP 6.0 ügyfelek száma

|

A Gartner Inc. elemzőcég az ERP-szegmens 2007-es év piacvezetőjének nevezte az SAP-t (a cég világpiaci részesedése eléri a 27,5 százalékot, míg a második helyezetté 13,9 százalék).

Az SAP AG bejelentette, hogy termékkibocsátási stratégiájának megvalósítása során jelentős mérföldkőhöz érkezett: az iparágvezető vállalati erőforrás-tervezési (ERP-) alkalmazását, az SAPŽ ERP legfrissebb kiadását mostanra több mint 10 ezer ügyfél választotta vagy telepítette, köztük olyanok, mint a Bank of America, a Braskem brazil kőolajipari vállalat vagy a Kraft Foods. A Gartner az ERP-szegmens 2007-es év piacvezetőjének nevezte az SAP-t (a cég világpiaci részesedése eléri a 27,5 százalékot, míg a második helyezetté 13,9 százalék*). A 2006. júniusa óta kapható SAP ERP 6.0 a walldorfi székhelyű cég történetének leggyorsabban terjedő ERP-programkiadása, és egyben az első lépés azon az úton, amely a vásárlók számára lehetővé teszi majd a teljes SAPŽ Business Suite üzleti alkalmazáscsalád kiaknázását. A szoftver harmadik bővítőcsomagjának 2008. februári megjelenése egyedi modellnek számít a szektorban azzal, hogy a felhasználók folyamatosan és további költségek nélkül bővíthetik rendszerüket az új szoftverfunkciókkal úgy, hogy nem kell folyamatos frissítéseket végezniük. – „Az SAP komoly befektetésekkel támogatta a frissítési folyamat egyszerűsítését” – írta Ray Wang, a Forrester Research vezető elemzője a 2008. májusában megjelent „A bővítőcsomagok növelik az SAP-frissítés értékét” című jelentésében. – „Az új funkciók, a szolgáltatásorientált architektúra terjedése és a bővítőcsomagok fejlődése jelentős érv az SAP ERP 6.0-ra való átállás mellett.” Az SAP ERP 6.0 vásárlók számára elérhető harmadik bővítőcsomag 150 új üzleti funkciót tartalmaz; ezek 400 új szolgáltatást, 183 iparágspecifikus bővítést, 45 vállalati szolgáltatáscsomagot és 556 egyedi vállalati szolgáltatást (ezek a szoftveralkalmazások legfontosabb elemei, amelyek újrahasznosításával és kombinálásával új üzleti folyamatok készíthetők) foglalnak magukban. A legfontosabb üzleti funkciók között megtalálhatók a főkönyv-kezelés, a fedezeti (hedge) ügyletek kezelésének támogatása, valamint a hadiipari toborzási és egységkarbantartási feladatok. Az SAP ERP 2006-os megjelenése óta az SAP több mint 600 új funkcióval és 97 vállalati szolgáltatáscsomagot biztosított vásárlói számára. Az SAP NetWeaverŽ technológiai platformra épülő SAP ERP lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek kihasználhassák egy nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúra (enterprise SOA) stratégia előnyeit. – „Az ipar továbbra is nagyra értékeli az SAP ERP 6.0 rugalmasságát és a bővítőcsomagok egyszerűségét” – mondta Jim Hagemann Snabe, az SAP AG igazgatótanácsi tagja. – „Az innovatív üzletifolyamat-platform és a rugalmas termékkiadási stratégia biztosításával továbbra is a fejlődésre bátoríthatjuk ügyfeleinket, akik így jobban megbirkózhatnak a komoly kihívásokat jelentő piaci feltételekkel.” * Forrás: Gartner Inc., „Market Share: ERP Software, Worldwide, 2007;” Chris Pang, Chad Eschinger, Yanna Dharmasthira és Koji Motoyoshi; 2008. június

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.