A Daimler AG az SAP-val gurul tovább

|

Az SAP globális informatikai megoldásszállítóként fogja támogatni a Daimler AG autógyártót az átfogó informatikai harmonizációs stratégia megvalósításában. A Daimler globális vállalati megállapodást (global enterprise agreement, GEA) írt alá az SAP-vel arról, hogy az összes autóigyártási ellátóilánc-folyamatot és pénzügyi folyamatot SAP-megoldásokkal fogja szabványosítani és harmonizálni.

A GEA megkötésével az SAP széleskörű hozzáférést biztosít a Daimler számára a licencköteles SAP megoldásokhoz és technológiákhoz. Az SAP NetWeaverŽ technológiai platformjára épülő szoftverek segíteni fogják a Daimler globális informatikai harmonizációs törekvéseit és a vállalati szolgáltatásorientált architektúra (enterprise SOA) elterjedését. Az SAP 1984 óta a Daimler szoftverpartnere, és mióta 2002-ben szoftverfejlesztési partnerségre léptek, stratégiai szoftverpartnere. Mára a Daimlernél több mint 65 ezer SAP-felhasználó van; ez a szám az új szerződés révén 100 ezer fölé bővül. – Az SAP továbbra is megbízható partnerünk és egyre nagyobb jelentőségre tesz szert informatikai stratégiánkban, ahogy haladunk a szabványosítás és a harmonizáció, valamint a vállalati SOA megvalósítása felé – mondta Dr. Michael Gorriz, a Daimler AG informatikai igazgatója. A megállapodás szoftvereket, szoftverkarbantartást, stratégiai szoftverfejlesztést, kiemelt támogatást és felsőkategóriás konzultációs szolgáltatásokat tartalmaz. Üzleti előnyei a költségmegtakarítás és a nagyobb hatékonyság, a folyamatok stabilitása és nagyobb rugalmasság az autógyártási és a legfontosabb autóipari folyamatokban. A szerződés megerősíti az SAP vezető pozícióját, mint olyan cégét, amely mindenre kiterjedő vállalati szoftvereket képes nyújtani az autóipar számára. A sikeres üzleti átalakulás rendkívül fontos egy olyan ágazatban, mint az autógyártás, amelynek állandóan emelkedő költségekkel, egyre erősödő globális versennyel és szigorodó kormányzati szabályozással kell szembenéznie, miközben a piaci részesedésért és a nagyobb jövedelmezőségért küzd. – A Daimlerrel fennálló, egyre mélyülő kapcsolatok az SAP folyamatos elkötelezettségét mutatják amellett, hogy az innováció élvonalában kíván maradni és meg akarja őrizni vezető szerepét a gyorsan változó autóiparban – mondta Léo Apotheker, az SAP AG társ-ügyvezetője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.