A Gyermelyi titok: stabil IT

|

Ha hosszú, ha széles, ha csiga, ha leves, a Gyermelyi piacvezető a tészták terén. Közhelyesen hangzik, de a jó termékhez megbízható háttérre és állandó minőségre van szükség a vállalat működésének minden területén. Úgy a tésztagyártásban mind a termelést kiszolgáló infokommunikációban. Mert kommunikáció nélkül a tésztagyár is leállhat.

14,5 milliárd forint éves árbevétel, 440 dolgozó, 7 telephely, 20.000 tonna tészta – ez a Gyermelyi számokban. Tészta, malomipari tevékenység, és amit talán kevesebben tudnak, növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozik az 1990 óta működő, magyar tulajdonban lévő vállalat. „A jó tésztának sok titka van, például a kiváló minőségű alapanyag, a bevált recept és ma már egy stabil számítógép hálózat is kell hozzá. A Gyermelyi az utóbbi években is meg tudta őrizni vezető pozícióját a piacon. Ez pedig részben annak is köszönhető, hogy modernizáltuk a cég működését biztosító informatikai és telekommunikációs háttérparkot, így a gazdasági visszaesés ellenére is növelni tudtuk cégünk hatékonyságát” – mondta el Sárossy Attila, a Gyermelyi Zrt. Gazdasági igazgatója. A Gyermelyinél a belső adatátviteli rendszer az Invitel által biztosított VPN hálózaton és bérelt vonali interneten keresztül működik. A szerverek számára 2011-ben egy vadonatúj korszerű szervertermet alakítottak ki, mintegy 70 millió forintos beruházással. Ennek kialakításában és üzemeltetésében is az Invitel volt a vállalat szakmai partnere, tanácsadója. A virtualizáció, a megbízhatóbb szerverpark, az automatizált mentő egységek és a stabil telephelyek közötti hatékony kommunikációs csatorna kialakítása nagy előrelépés volt a vállalat életében. „A telephelyek egy telekommunikációs rendszerre kapcsolásával – a VPN megoldással –, a belső kommunikációs rendszerünk modernizálásával, illetve a szerver virtualizációval forintosítható eredményeket értünk el. Gyorsabban, pontosabban és kevesebb költséggel tudjuk ellátni feladatainkat. Ez pedig nemcsak számunkra, de vevőink és partnereink számára is rendkívül fontos. Mindehhez viszont elengedhetetlen volt, hogy professzionális infokommunikációs partnerünk legyen, mert ha leáll a kommunikáció, leáll a termelés is, mely milliós károkat jelentene számunkra. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak, ha továbbra is szeretnénk megőrizni vezető pozíciónkat” – fogalmazott Sárossy Attila.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.