A HP az Oracle ügyfélellenes magatartása ellenére tovább támogatja az ügyfeleket

|

Az Oracle az ügyfeleket saját szerverei megvásárlására kényszerítve próbálja lassítani SPARC szerverpiaci részesedése zuhanását

PALO ALTO (Kalifornia állam, USA), 2011. március 24. – A HP ma ismét hangsúlyozta, hogy több mint 10 éves időszakot lefedő ütemtervével összhangban, tovább folytatja HP-UX operációs rendszert futtató Itanium®-alapú Integrity szerverplatformjai fejlesztését és a kapcsolódó innovációt. A HP a fenti időtartamra tovább támogatja azokat az ügyfeleket, akik az Oracle szoftverek meglévő verzióit futtatják jelenlegi vagy jövőbeni Itanium-alapú Integrity platformokon. A HP tavaly vezette be az utóbbi évtized legmodernebb kritikus (mission-critical) architektúráját, amelyhez az iparág UNIX szállítói között egyedülállóan hosszú nyilvános fejlesztési ütemtervet biztosít. „Az Oracle továbbra is ügyfélellenes magatartást tanúsítva igyekszik megtámogatni hanyatló Sun szerverüzletágát” – mutatott rá Dave Donatelli, a HP nagyvállalati szerverekért, tárolókért és hálózati megoldásokért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A HP hisz a nyílt és korrekt versenyben, hiszen a verseny az ügyfelek, az innováció és a piac szempontjából is előnyös. Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy tisztességtelen piackorlátozó intézkedésével az Oracle kockázatnak teszi ki a vállalatokat és a kormányokat, és több millió dollár költség viselésére kényszeríti őket a produktivitáskiesés miatt.” Az Oracle tegnapi kijelentésével szöges ellentétben Paul Otellini, az Intel Corporation elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az Intel változatlan lendülettel dolgozik az Intel Itanium processzorok és platformok fejlesztésén. Jelenleg is több lapkagenerációt fejlesztünk illetve ütemezünk a jövőre nézve. Továbbra is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy versenyképes, több generációra kiterjedő fejlesztési ütemtervvel támogassuk az Itanium architektúrán HP-UX és más operációs rendszereket futtató ügyfeleket.” Az Intel következő generációs 32 nanométeres, nyolcmagos Itanium lapkája, a Poulson több mint duplájára növeli a teljesítményt a jelenlegi Tukwila architektúrához képest. A Poulson után a Kittson a következő hivatalosan ütemezett Itanium termék, amelynek aktív fejlesztése már folyamatban van. Az Intel® Itanium processzorszegmens fejlődése lesz a pekingi Intel Fejlesztői Fórum nyitóelőadásának témája. A HP a második helyre lépett előre a Unix piacon, míg a Sun részesedést veszítve a harmadik helyre csúszott vissza azóta, hogy az Oracle 2009 áprilisában bejelentette felvásárlását.(1) Egyértelmű, hogy az Oracle ügyfelei pénztárcájukkal a Sun platform ellen szavaznak. Az Oracle által kiadott legutóbbi félretájékoztatás egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy az ügyfeleket Sun szerverek vásárlására kényszerítve lassítsa a cég piaci részesedésének zuhanását. A HP a következő tíz évben és azután is változatlan elkötelezettséggel támogatja ügyfeleit és alkalmazásaikat. A tisztességes versenypiaci viszonyokat fenntartani kívánó ügyfelek a gcp-customerfeedback_us@oracle.com címre küldhetnek e-mailt az Oracle részére.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.