A HP környezettudatosságra ösztönzi felhasználóit

|

A Power To Change program a PC-k kikapcsolásának környezetkímélő hatására hívja fel a felhasználók figyelmét.

GENF, 2009. június 4. – A HP ma bemutatott Power To Change kampánya a környezet megóvása érdekében világszerte attitűdváltásra ösztönzi a számítógép használókat. A kampány keretében letölthető új asztali widget, vagyis mini alkalmazás a munkaidő végeztével figyelmezteti a felhasználókat a számítógép kikapcsolására, illetve kijelzi a használaton kívüli, tétlen PC-k kikapcsolásával elért összesített energia-megtakarítást. A magánszemélyek és vállalatok által a világ bármely pontján letölthető Power To Change widget minden PC-platformmal együttműködik. A widgettel a világon mindenütt nyomon követhető az egyéni és globális felhasználók attitűdváltása nyomán elért energia-megtakarítás. A HP becslése szerint ha 100 ezer felhasználó minden este lekapcsolja munkavégzésre használt számítógépét, 2680 kilowattórányi energia-megtakarítás érhető el(1), a kibocsátott CO2 mennyisége pedig több mint 1590 kilogrammal csökkenhet naponta.(2) Ez a megtakarítás kb. 105 gépkocsi egész napi emissziójával egyenértékű. A PC Energy Report szerint az egyesült államokbeli cégek és szervezetek által feleslegesen bekapcsolva hagyott 108 millió számítógép évente mintegy 2,8 milliárd dollárt többlet energiaköltséget okoz, illetve 20 millió tonna CO2-vel terheli a környezetet, ami 4 millió autó károsanyag-kibocsátásának felel meg. (3) Az egész világra kiterjedő Power To Change program kínaiul, angolul, japánul, portugálul és spanyolul is elérhető. A Power To Change programról a www.hp.com/powertochange címen olvasható bővebb tájékoztatás, ahonnan a fogyasztásmérő widget is letölthető. A HP és a környezet A környezetvédelem terén több évtizede vezető szerepet vállaló HP „Eco Solutions” programja a termékfejlesztésre, az újrafelhasználásra és az újrahasznosításra, valamint a hatékony energia- és erőforrás-gazdálkodásra is kiterjed. Az iparág környezettudatosságának ösztönzése érdekében a HP szigorú normákat állít a működésben és az ellátási láncban, praktikus megoldásokkal csökkenti ügyfelei klímaváltozásra gyakorolt negatív hatását, és folyamatosan kutatja az alacsony CO2-kibocsátású gazdaság kialakítását támogató, fenntartható megoldásokat. Bővebben: www.hp.com/ecosolutions. A HP-ról A világ legnagyobb technológiaszállítójaként ismert HP (NYSE: HPQ) nyomtatási, személyi számítástechnikai és IT-infrastruktúra megoldásokat, szoftvereket és szolgáltatásokat lefedő kínálatával a vállalatok és a magánszemélyek számára is egyszerűsíti a technológia használatát. További információ: http://www.hp.com/. Szerkesztők figyelmébe: A www.hp.com/hpinfo/newsroom/ cím további HP-val kapcsolatos híreket és RSS linkeket tartalmaz. (1) Az energiamegtakarítást a Lawrence Berkeley National Laboratories 2004-es és a UK Energy Saving Trust 2007-es benchmark-vizsgálata alapján becsültük. https://h30470.www3.hp.com/html/faq/faq_WidgetCalculations.html (2) Az EPA számításokban meghatározott egyenértékek szerint. https://h30470.www3.hp.com/html/faq/faq_WidgetCalculations.html (3) PC Energy Report US 2009.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.