A HP ProLiant szerverek extrém számítási teljesítményt nyújtanak

|

A HP tovább bővítette nyolcadik generációs HP ProLiant (Gen8) portfólióját. Az új szerverek soha nem látott processzorteljesítménnyel gyorsítják a vezető kormányzati, tudományos és ipari intézmények fejlett kutatási tevékenységét.

A HP bejelentése szerint a kutatóintézeteknek máris sikerült lerövidíteniük a tudományos eredmények eléréséhez szükséges időt a HP ProLiant Gen8 szervereivel és előkelő helyezéseket értek el a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeit rangsoroló TOP500-as listán. A nagy számítási teljesítményt igénylő feladatokat végző (pl. modellezéssel, időjárás-előrejelzéssel, genetikai vagy olajkutatással foglalkozó) kutatók óriási adatmennyiséget dolgoznak fel, amihez rendkívüli számítási és elektromos teljesítményre van szükségük. Olyan rendszereket keresnek, amelyek kisebb áramfogyasztás és helyigény mellett nyújtanak számukra nagyobb teljesítményt. Az új HP ProLiant SL270s Gen 8 processzorsűrűsége, számítási képességei és HP ProActive Insight architektúrára épülõ felügyeleti jellemzõi a szerverkörnyezet automatizálásával, gyorsításával és optimalizálásával nyújtanak soha nem látott teljesítményt. HP ProLiant szerverek a TOP500-as listán Az idei TOP500-as lista 149 HP ProLiant szerveres rendszert tartalmaz: • A Georgia Tech/Oak Ridge National Labs ‘Keeneland’ rendszere a 74. helyen áll az idei TOP500-as listán. A vállalat 264 HP ProLiant SL250s Gen8 szerverrel végzi sokféle tudományos területre kiterjedő kutatási tevékenységét. A rendszer 615 teraflop adatot tud elemezni másodpercenként csúcsterhelés alatt. • A svéd Nemzeti Szuperszámítógépes Központ Triolith számítási fürtje a TOP500-as lista 82. helyezettje. A Svéd Nemzeti Számítástechnikai Infrastruktúra (SNIC) részeként finanszírozott megoldás dedikált nagy teljesítményű számítástechnikai erőforrásokat biztosít a svéd kutatók számára. Az 1200 HP ProLiant SL230s Gen8 szervert tartalmazó rendszer elméleti csúcsteljesítménye másodpercenként 338 teraflop. • A finn CSC informatikai központ HP ProLiant SL230 Gen8 szerverekkel biztosít költséghatékonyan szuperszámítógépes kapacitást a Finnországban és Európa más országaiban zajló különféle tudományos projektekhez. Ez a rendszer a lista 167. helyén áll. Az új Kajaani adatközpont környezeti szempontból az egyik leghatékonyabb ilyen létesítmény a világon, 1,15-ös névleges energiahatékonysági (PUE) célértékkel. [b][/b][b][/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.