A munkavállalók többsége kihasználja a SZÉP kártya lehetőségeit

|

A VT-SOFT Software Kft. nem reprezentatív mintán végzett kutatásából kiderült, hogy a munkavállalók átlagosan az éves keretük akár 40-60%-át is az új cafeteria elemekre fordítják, arányaiban pedig a legnagyobb összegek a az étkezési juttatásokra kerülnek.

Az ügyfelei köréből merített nagyságrendileg 2 000 fős minta alapján, a VT-SOFT különböző méretű cégek alkalmazottainak cafeteria választási preferenciáit vizsgálta. A felmérésben szereplő cégeknél az Erzsébet utalvány - cég méret, cafeteria keret és szellemi vagy fizikai munkavállalók arányától függetlenül - a legnépszerűbb cafeteria elem. Szinte minden esetben elmondható az is, hogy a havi 5 000 forintos – kedvezményes adózású - maximumot kihasználva veszik ezt igénybe a munkavállalók, amely az alacsonyabb cafeteria keretek mértékét tekintve elérheti az éves keret akár 40%-át is! Ennek mintegy kiegészítéseként alkalmazzák a SZÉP kártya vendéglátás zsebét, amelynek felhasználási aránya majdnem teljesen megegyezik az Erzsébet utalványéval. A havi átlagösszege a munkavállalók maximum keretétől függően 6 000 és 10 500 forint között mozog. A három zseb közül a vendéglátás a legközkedveltebb: cég mérettől és cafeteria kerettől függően a munkavállalók 30-85% választja ezt a zsebet, míg az ezt követő szabadidő zsebet 13-24%. A szálláshely zseb ennél jóval alacsonyabb kiválasztási arányt mutat (4-8%), azonban a felhasznált átlag összegekben hasonlóságot mutat a többi zsebbel. Ez köszönhető annak is, hogy a vendéglátás és a szabadidő zseb egyaránt elkölthető szálláshely szolgáltatásra is, de ez fordítva már nem igaz. Az éves kerettől függetlenül az egyes zsebekbe átlagosan az éves keret 40-60% -át használják fel a munkavállalók, de még így is a legnagyobb havi összegek jellemzően a vendéglátás zsebbe kerülnek. A régi elemek közül a helyi utazási bérlet és az önkéntes egészségpénztár maradt meg. Utóbbit a kis- és középvállalkozásoknál (50-250 fő) a munkavállalók 4-5%-a választotta, míg a nagyobb multinacionális cégeknél viszont 11-30% között mozog ez az arány, ebből is nagyobb mértékben főleg a szellemi dolgozókból álló cégeknél mutatkozik. A többségében fizikai dolgozókat foglalkoztató cégek esetében – cégmérettől függetlenül – a választásokból kiemelkedik a gyermekek beiskoláztatási utalványa, az igényelhető éves maximum kihasználására törekedve. Az alacsonyabb kerettel rendelkező munkavállalók átlagosan 15-20 ezer forint/gyermek, míg a nagyobb kerettel rendelkezők átlagosan 22-27 ezer forintot vesznek igénybe. A VT-SOFT cafeteria szoftvere az év eleji cafeteria nyilatkozásokban nagy segítségére volt az ezt használó cégeknek. A WebCafe rendszer hatékony megoldás az adminisztrációs feladatok ellátására. Felhasználóbarát, átlátható kezelőfelülettel rendelkező online alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a világ bármely pontjáról, önkiszolgáló rendszerben végezzék a cafeteria-val kapcsolatos adminisztrációjukat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.