A PowerDesigner fogja elsőként támogatni a Zachmann Frameworköt

|

A Sybase és a Zachmann International Inc. együttműködése nyomán a PowerDesigner elsőként fogja támogatni a Zachmann tervezési módszertant. Az eszköz és a módszertan együttes alkalmazása az IT projektek hatékony megvalósítását teszi lehetővé.

Az amerikai szoftvergyártó modellező- és meta-adat kezelő eszköze elsőként fogja teljes körűen támogatni a Zachmann Frameworköt. A két cég a megállapodás értelmében közösen fogja kidolgozni a PowerDesigner következő verziójába bekerülő új funkciókat, amelyek lehetővé teszik a Zachmann International Inc. által kidolgozott IT tervezési módszertan maradéktalan alkalmazását a vállalatok számára. A PowerDesigner piacvezető szerepet tölt be a vállalati információs architektúrák tervezésének piacán. A tavaly megjelent 15-ös verzióban immár a vállalat egészére kiterjedő Enterprise Architecture (EA) tervezést kínál, amely az informatikai rendszerek modellezésén túl a cégek magas szintű üzleti folyamatainak, felépítésének stratégiai modellezésére is kiterjed. A Sybase az eszközön keresztül támogatja a TOGAF tervezési módszertant, a Zachmann keretrendszer jövőbeni támogatása tovább erősíti a Sybase pozícióját az EA terén. – Először fordul elő, hogy egy szoftverszállító készen áll, az eredeti elképzeléseinknek megfelelően, az Enterprise Architecture-t kiemelni az információs rendszerek és technológia köréből, és felvinni az üzleti tervezés szintjére – mondta el John A. Zachmann, a Zachmann International elnöke. – Ez az előre mutató gondolkodás lehetővé teszi a Sybase-nek, hogy csak a vállalati technológusok, hanem az egész üzletnek értéket teremtsen. A Zachmann International hosszú ideje oktatja a szakembereket, hogyan lehet hatékonyan felhasználni a Zachmann Frameworkben definiált alapvető modelleket és valódi megoldásokat építeni belőlük. Sok szakértő szerint a tervezési keretrendszer, mint módszertan kiválóan alkalmas arra, hogy a kialakított tervezési modellekből összetett implementációs modell szülessen, azonban eddig a megfelelő eszköz hiányában az összefüggések nem kerülhettek ábrázolásra és felhasználásra. A PowerDesigner által kínált meta-adat menedzsment és Link & Sync technológia révén a Zachmann-modellek transzformálhatóvá és integrált rendszerré szervezhetőek lesznek. A Sybase a PowerDesigner soron következő, Zachmann Frameworköt támogató verzióját júniusban mutatja be az Egyesült Államokban.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.