A Ricoh továbbra is elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett

|

A Ricoh Europe Plc. decemberben tovább erősítette a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét. A vállalat a múlt év végén csatlakozott az ENSZ „Global Compact” elnevezésű kezdeményezéséhez, és december óta támogatja a Poznani nyilatkozatot, mely a klímaváltozással kapcsolatos akciók fontosságára hívja fel a figyelmet. Mindemellett a vállalat elnyert két „Ruban d'Honneur” díjat a „European Business Awards”-on környezetvédelmi tudatosság, valamint vállalati fenntarthatóság kategóriában.

A Ricoh Csoport saját fenntarthatósága és a fenntartható társadalom kialakításának érdekében kiváló teljesítményre törekszik a környezetvédelem, a társadalmi szerepvállalás és az üzleti működés terén egyaránt. Ennek fényében 2008 végén még tovább erősítette környezetvédelmi elkötelezettségét. A Ricoh Europe Plc. decemberben csatlakozott az ENSZ „Global Compact” elnevezésű stratégiai kezdeményezéshez, melynek keretében a tagok vállalják, hogy üzleti tevékenységüket tíz általánosan elfogadott emberi jogi, munkajogi, környezetvédelmi és korrupcióellenes alapelv szerint végzik, és stratégiájukat is ezek alapján alakítják ki. A szigorú követelményeket tartalmazó kezdeményezésnek a Ricoh Company Ltd. már 2002 óta tagja, most azonban a cég európai leányvállalata külön is vállalta, hogy aláveti magát ezeknek a fenntarthatósági elveknek. A Ricoh Csoport 2008 végén jelentette be, hogy támogatja a Poznani Nyilatkozatot. A nyilatkozat kapcsán 140 vezető multinacionális vállalat fogott össze annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozással kapcsolatos akciók fontosságára. A Ricoh az egyetlen japán nagyvállalat, mely támogatja a nyilatkozatot. A nyilatkozat megállapítja, hogy a klímaváltozás globális társadalmi, környezeti és gazdasági kockázatokkal jár, ami miatt teljesen át kell alakítani a világgazdaság jelenlegi működését. Emellett az üvegházhatásért felelős gázok kibocsátásának gyors és nagymértékű csökkentését javasolják. A nyilatkozat kiemeli, hogy olyan mechanizmusokat kell kidolgozni, melyek csökkentik a trópusi esőerdők pusztulásának ütemét – a szakértők szerint ugyanis ez felelős a szén-dioxid kibocsátás egyötödéért. A Ricoh Csoportot a 2008-as „European Business Awards”-on két „Ruban d'Honneur” díjban részesítették környezetvédelmi tudatosság, valamint vállalati fenntarthatóság kategóriában. A „European Business Awards” díjakat a legjobban működő, leginnovatívabb európai vállalatoknak osztják ki minden esztendőben. A nagyszámú pályázatból a tíz legsikeresebb vállalat kapja meg a „Ruban d'Honneur” díjat, amelyek közül minden kategóriában egy győztest választanak ki. A „European Business Awards” végső díjazottjainak névsorát 2009. április 7-én hirdetik ki.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.