A Sun Fire az év szuperszámítógépe

|

A szakmai elismerést a Supercomputing Online internetes magazin olvasói felmérése alapján ítélték oda. Az ezernél is több válaszadó közel 25 százaléka a Sun szerverekre voksolt a szóba jöhető tizenkét nagy teljesítményű számítástechnikai termék közül.

A kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő Sun Fire X4100 és Sun Fire X4200 szerverek a konkurens gyártók hasonló termékeihez képest másfélszeres teljesítményt nyújtanak, miközben körülbelül harmadannyi energiát fogyasztanak és negyedakkora helyen is elférnek. Az UltraSPARC processzorral működő Sun Fire szerverek kiemelkedő horizontális méretezhetőséget biztosítanak a fürtökben és számítóhálózatokban. Az egy szekrénybe szerelhető kiszolgálóteljesítmény a versenytársakhoz képest akár ötszörös is lehet, harmadannyi energiafogyasztás mellett. A Sun Fire szerverek emellett a legmodernebb nagy teljesítményű számítástechnikai (ún. HPC) szolgáltatásokat kínálják a felhasználóknak, akik a szerverek rendszerfelügyeleti képességeire és megnövelt teljesítményére támaszkodva rugalmasan méretezhetik a HPC-projektekhez szükséges kapacitást.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.