A Sun gépfarmján renderelik a Barnyardot

|

A Paramount Pictures által forgalmazott legújabb számítógépes animációs film, a Barnyard, melynek bemutatását július 28-ra tervezik, a 80 terabájtos Sun StorEdge adatkezelő rendszerekkel és nagy teljesítményű AMD Opteron processzorokkal megerősített Sun Fire szerverekből kialakított gépparkon készült.

A film készítői által megálmodott látvány rendkívül időigényes programozást és összetett adatkezelést igényelt, ilyen volt például a többszereplős jelenetekben látható állatok bundájának vagy pikkelyeinek kidolgozása. Az adatok feldolgozása összesen 1200 darab AMD Opteron processzoros, x64-es architektúrájú Sun Fire V40z és V20z szerveren futott. Emellett Sun StorEdge 3510 és 3511 FC lemeztömböket, valamint Qlogic Fibre Channel kapcsolókat használtak a munkához. A filmkészítés során Sun Java Workstation W2100z munkaállomásokat és Sun gyártmányú 24,1 hüvelykes LCD-kijelzőket is alkalmaztak. A Sun szolgáltatási részlege nyújtott segítséget a renderelő géppark tervezésében és rendszerbe állításában.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.