A Sybase támogatja az ELTE informatikusképzését

|

Hosszú távú oktatási támogatási együttműködést kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara és a Sybase Products Hungary Kft.

A támogatás keretében az intézmény a Sybase legmodernebb szoftvereszközeinek licenceit kapja meg, több mint 120 millió forint összértékben. Az ELTE IK ezeket szeptembertől a Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék adatbázis- és nyelvi laboratóriumaiban használja fel. A licenceken felül a Sybase ingyenes telefonos támogatást is biztosít az alkalmazott szoftverekhez, és azok oktatásában is részt vállal. Az együttműködés kiterjesztéseként a felek megállapodtak egy „Sybase Alkalmazásfejlesztési Kompetencia Központ” jövőbeli, az ELTE IK eszközbázisán történő megvalósításának kidolgozásában is. A nagyszabású adományt az tette lehetővé, hogy a Sybase világszerte nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az oktatásban, elsősorban a mérnökképzésben való részvételre, így az eddigi 80 százalékról 100 százalékra növelte az oktatási intézményeknek juttatott licencek támogatását. A szoftvervállalat a mostani együttműködés keretében két termékét bocsátotta korlátlan oktatási célú használatra: az iparág első számú adatmodellező és alkalmazástervező eszközének számító PowerDesignert, valamint a WorkSpace Java alkalmazásfejlesztő eszközt. A Sybase magyarországi disztribútorával kötött megállapodás révén az ELTE olyan intézmények sorába csatlakozott, mint a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, vagy a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Kara, amelyeken a korábban megkötött támogatási szerződéseknek köszönhetően szintén Sybase termékek bevonásával folyik az oktatás.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.