Árvízfigyelő rendszer a lakosság gyorsabb riasztásához

|

A természetei katasztrófáknál élet-halál kérdése lehet a korai riasztás. Az Egyesült Királyság környezetvédelmi hivatalának Fujitsu segítségével modernizált árvízfigyelő rendszere 20 percen belül képes elérni a lakosságot.

2020 elején, az Egyesült Királyság történetének legcsapadékosabb februárjában, több heves vihar is kialakult a brit szigeteken, és az ország környezetvédelmi hivatala minden korábbinál több árvízriasztást adott ki. Az ország időjárási hatósága, a The Met Office elemzései szerint az Egyesült Királyság klímája egyre csapadékosabb lesz, így a jövőben valószínűleg még gyakoribbá válnak az ilyen esetek.

Az árvízriasztások számának növekedésével egyre inkább elvárták a környezetvédelmi hivataltól, hogy minél gyorsabban figyelmeztesse a lakosságot, a vállalatokat, a készenléti szerveket és a helyi hatóságokat  a közelgő árvízre. A közelmúltig azonban a kormányzati szervezet olyan rendszert használt erre a célra, amelynek első változatát 2006-ban fejlesztették.

A környezetvédelmi hivatal technológiai partnerétől, a Fujitsutól kért segítséget a technológiai infrastruktúra modernizálásához. A főbb fejlesztendő területek közé tartozott a szolgáltatás egyszerűsítése az elavult funkciók (pl. fax- és személyhívó-támogatás) kivezetésével, a Facebook integrálása a riasztási folyamatba, a költségcsökkentés és a szolgáltatás áthelyezése a felhőbe.

A környezetvédelmi hivatal és a Fujitsu "co-creation" személetet követve, néhány hónapon belül kifejlesztette az új megoldást. A napi együttműködésnek köszönhetően a felmerülő problémákat azonnal meg tudták oldani, és a Fujitsu új funkciókkal tökéletesítette a rendszert.

Simon Nebesnuick, a környezetvédelmi hivatal árvízfigyelő rendszerének termékfelelőse szerint a Fujitsuval folytatott "co-creation" jellegű együttműködés kulcsszerepet játszott a projekt sikerében. "Olyan együttműködésre épülő, professzionális partnerkapcsolat kialakítását tette lehetővé, amelynek keretében gyorsan meg tudjuk oldani a problémákat és rövid időn belül elérjük a kívánt eredményeket."

A projekt sikeréhez jelentősen hozzájárult az a Fujitsu digitális átalakulási központjában tartott kétnapos oktatás is, amelynek keretében a partner munkatársai iránymutatást kaptak a legújabb rendszermegoldások használatáról és arról, milyen szerepet játszik a fejlett technológia a jövőbiztos megoldások kialakításában. Erre építve a környezetvédelmi hivatal finomította jövőbeni stratégiáját, és gondoskodni tudott arról, hogy a megoldás megfeleljen az Egyesült Királyság legújabb digitális kormányzati előírásainak.

Nebesnuick elmesélte, hogyan működött együtt a régi és az új rendszer az új szolgáltatás tesztelése közben. Ez után következett az átállás, amikor az összes adatot átmásolták az új rendszerre. "A fejlesztési szakaszban álltunk át a hagyományos vízesés szemléletről az agilis módszertanra, ami lehetővé teszi számunkra a folyamatos fejlesztést" - tette hozzá a szakember.

A projekt keretében fejlesztett megoldással 20 percen belül kiadható az árvízriasztás - míg a korábbi rendszernél ehhez fél napra volt szükség. A könnyebben kezelhető felületnek köszönhetően a rendszer használata is egyszerűsödött, az új funkciók (pl. csoportos célzás, univerzális sablonok) bevezetésével pedig a környezetvédelmi hivatal gyorsabban tud reagálni az eseményekre.

Az árvízfigyelő rendszer összesen több mint 1,5 millió regisztrált ingatlant, 2,9 millió telefonszámot, 180 ezer e-mail címet és 1,5 millió SMS-riasztási regisztrációt tartalmaz. 2017-es bevezetése óta a rendszerrel több mint 7 millió üzentet küldtek ki e-mailen, SMS-en, telefonon és a közösségi médián keresztül, 99,999%-os rendelkezésre állás mellett.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.